BOL, SUZE I TUGA: Sestre Petra i Jelena proslavile rođendan, a potom poginule u strašnoj nesreći

U stravičnoj prometnoj nesreći na ulazu u Dicmo, u splitskom zaleđu, izgubile su život dvije sestre, mlade djevojke u dobi od 21 i 25 godina.

Kako pišu mediji, riječ je o Petri i Jeleni K. iz Kaštela, kćerima nezavisne općinske vijećnice Lećevice, Renate K.

Starija sestra slavila je rođendan u ugostiteljskom objektu, a 40 minuta iza ponoći zlazile su s parkirališta vozeći Škodu Octaviju.

Skretale su put Splita, a u tom trenutku naletio je Mercedes, kojim je upravljao 19-godišnji vozač.

Foto: Društvene mreže

U kaštelima je 10. lipanj progla’en danom žalosti.

“Proglasili smo dan žalosti. Tragičan događaj koji je sve potresao. Svi Kaštelani su u šoku, nevjerici, tuzi. Sve zastave na javnim ustanovama bit će na pola koplja. Otkazana su sva kulturna i zabavna događanja, apel je upućen i ugostiteljima da stišaju muziku”, kazao je za Dnevnik Nove TV gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, koji se ne sjeća da se ovakva tragedija dogodila u posljednjih 10, 15 godina.

“Poznajemo te cure, njihove roditelje. Svi su u šoku, u nevjerici i svi se pitaju koje bi to bile riječi utjehe njihovim roditeljima”, kaže Ivanović

Foto: DVD Dicmo

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 9. lipnja 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj, te stalnog sudskog vještaka za promet, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 9. lipnja 2023. u 00:43 sati u mjestu Dicmo.

Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parking prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, na način da je poduzelo skretanje u lijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U prometnoj su nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda.

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!