BOL I TUGA: Završili školu, čekao ih posao, a oni se utopili u jezeru

Tuga i nevjerica nakon što su dva mladića od 17 i 18 godina izgubila život utapljanjem u jezeru u Bedekovčini.

Podsjetimo, nakon što su dobili svjedodžbe završnog razreda strukovne škole u Krapini, mladići iz Mihovljana otišli su biciklima potražiti osvježenje. S njima je bio i njihov prijatelj, koji nije plivač, pa nije ulazio u vodu, već je rekao kako će čuvati stvari.

Mladići su navodno u vodi načinili tek nekoliko koraka i nestali. Srećom tu se našao i jedan građanin koji je odmah pozvao pomoć

U priopćenju PU krapinsko-zagorske kaže se kako su tijela iz vode izvukli pripadnici DVD-a iz Bedekovčine, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i građani koji su se nalazili kraj jezera.

Pkušana je reanimacija, hitno su prebačeni u bolnicu u Zaboku, ali nažalost iz bolnice su došle one najtužnije vijesti.

“To je velika tragedija za naš Mihovljan. Život su izgubila dvojica mladića koji su tek počela živjeti. Bili su dobri pošteni dečki, taman su završili srednju školu. Već su imali posao kod lokalnog obrtnika. Dobri radnici. Obojicu poznam”, rekao je ožaloščeni načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić.

Darko Ban, načelnik Bedekovčine, kaže da se radi o velikoj tragediji za cijeli kraj. Pojašnjava i da je kupanje u jezerima na vlastitu odgovornost, da to piše i na tablama, koje neodgovorni građani ponekad i skidaju.

Napominje i kako je sve u vlasništvu države, te da su više puta pokušavali sve dobiti na upravlljanje i vlasništvo, kako bi jezera i okoliš mogli urediti za kupalište sa svim sadržajima i spasilačkom službom.

PISALI SMO:

TUŽAN KRAJ TRAGEDIJE: Dvojica tinejdžera smrtno stradali u Bedekovčanskim jezerima – čitajte OVDJE.

 

 

Komentiraj