BOKSAČKI TRENER PIJETRAJ: Irac nema šanse protiv Mayweathera, a Floydu nije trebao taj meč

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Leonardo Pijetraj stvorio je brojna poznata boksačka imena. Svi znate tko je teškaš Filip Hrgović, koji je godinama trenirao kod Lea u njegovom boksačkom klubu u zagrebačkoj Dubravi. Leo i Filip su se razišli, boksač je krenuo u profi karijeru, a jedan drugi borac ostao je raditi s Leom. Riječ je o Hrvoju Sepu koji se također otisnuo u profi vode. Popričali smo s gospodinom Pijetrajem o boksu, borbama u kavezu, kakav je uopće osjećaj primiti ili zadati udarac…

Razgovarao: Tomislav Pašiček

“Odličan je osjećaj kada zadajete udarce, a bezvezan kada ih primate, jednostavno rečeno”, kazao je u uvodu Pijetraj i odmah odbacio špekulacije o tome postoji li boksač koji je imun na udarce.

“Ne postoje boksači imuni na udarce. Postoje samo oni koji to bolje podnose i ne boje se udaraca, ali udarci ostavljaju posljedice na svakome. Zato je bitno da boksač nauči dobru obranu”, kazao je Pijetraj te pojasnio:

“Cilj tog sporta je da se primi što manje udaraca, a što više zada. Nije cilj podnijeti što više udaraca. S tom namjerom se treba pristupiti i trenirati taj sport”, rekao je Leo Pijetraj okrenuvši se boksačkom meču o kojem svi pričaju, a neće se tući dva boksača već će u ring u kolovozu Floyd Mayweather Jr. i Conor McGregor.

“Da, pratit ću meč. To je veliki spektakl koji ima više veze sa show businessom nego sa sportom. Ali i to je dio sporta danas. Ako publika to voli, a pokazalo se već po press konferencijama da je interes nevjerojatan, zašto im to ne pružiti? Smatram da to Mayweatheru nije trebalo, jer osim što će dobiti veliki novac sve ostalo može izgubiti. McGregor ovdje dobiva sve, a ako i izgubi to i neće biti čudno jer nije boksač. Ovo je bio za njega jedini način da zaradi veliki novac i postane još popularniji”, rekao nam je Pijetraj i onda prognozirao:

“Iskreno, smatram, ako sve bude po pravilima da McGregor nema nikakve šanse u tom meču, osim onoliko koliko i svatko tko uđe u ring, a to je da uvijek postoji minimalna šansa”, misli Pijetraj. Pitali smo ga koliko često gleda borbe u kavezima?

“Borbe u kavezu gledam vrlo rijetko. Ne interesiraju me previse te borbe. Bavio sam se s nekoliko različitih borilackih sportova, međutim te borbe kod mene nikada nisu pobudile veliki interes. Jedini borac kojeg sam stvarno volio pogledati je bio Fjodor Emilijanenko”, rekao nam je Pijetraj.

“Brutalnost i krv uglavnom vole ljudi koji ne razumiju borilački sport niti ga gledaju kao sport. Normalno da su u takvom sportu moguće ozljede i da može doći do posjekotina gdje ima dosta krvi. Neka pravila bi se trebala promijeniti, a to je da u kutu svatki tim ima pravo sanirati povrede svom borcu i pripremiti ga za iduću rundu. Ima dosta toga o čemu bi se moglo raspravljati u tom sportu, ali smatram da nisam kompetentan da raspravljam o pravilima sporta kojim se ne bavim i koji me ne interesira”, tvrdi Pijetraj.

Za kraj smo ga upitali kakvu budućnost u profesionalnoj karijeri predviđa svom borcu Hrvoju Sepu?

“Ne predviđam nikad ništa. Jednostavno vjerujem u ovo što radimo i uživam u procesu stvaranja šampiona. Svakako smatram da Sep ima kvalitete za to. I kao čovjek i sportaš vrijedan je tog procesa koji traži puno vremena, truda i rada. Cilj je uvijek isti, šampionska titula, biti najbolji boksač u svijetu”, zaključio je Pijetraj ovaj intervju.