BLIZU JE KRAJ VLADINIH MJERA: Hoće li Vlada opet naljutiti poduzetnike?

U tjednu pred nama u Banskim dvorima, raspravljat će se o mjerama za ublažavanje posljedica rasta cijena jer već krajem mjeseca istječe rok do kojeg se građanima i poduzetnicima subvencionira cijena struje.

Proljetnom paketu Vladinih mjera polako istječe rok. Već krajem mjeseca – onaj za struju. Pomagati građanima i poduzetnicima ili ne – premijer će s ministrima raspravljati idući tjedan.

Dio ministara, kako doznaje Dnevnik Nove TV, smatra da treba ostati veći dio mjera, ali ima i onih koji bi subvencionirali samo male potrošače. Takav bi potez naljutio poduzetnike jer svi su uvjeti tu, tvrdi poduzetnik Ivan Miloloža, da se mjere nastave.

“Skladišta plina su potpuno puna. Nažalost, morala su se prodavati po onim apsurdnim cijenama koje su imali, sad bi još gori apsurd bio da se povećaju cijene nakon ovoga što su napravili.

Stvarno ne znam tko je tu lud u ovoj zemlji da se to ne dogodi i ne uvaži produžetak mjera”, objasnio je.

Iz Udruge poslodavaca očekuju i da se smanje razlike u subvencijama i cijenama energenata između kućanstava i poduzetništva jer većina kućanstva u EU, kažu, plaćaju višu cijenu električne energije od ostalih sektora – i protiv su vladine mjere zamrzavanja cijena za osam proizvoda: carskog i svinjskog mljevenog mesa, suncokretova ulja, šećera, mlijeka, brašna i cijelog pileta.

MOŽE VAS ZANIMATI: