BLIŽI SE EURO, A LINO KAŽE: Što mi je teže – to mi je slađe

Foto: SEHA
Foto: SEHA

Za dvanaest dana počinje najveći sportski događaj u Hrvatskoj. Europsko rukometno prvenstvo igra se u četiri grada Splitu, Poreču; Varaždinu i Zagrebu.

Naša reprezentacija preselila se u Split gdje će imati završne pripreme. Kauboje u skupini A čeka otvaranje sa Srbijom, a nakon toga slijede Island i Švedska. Izbornik Lino Červar i njegov stožer još ima puno posla prije prvog nastupa u Spaladium Areni.

“Nastavljamo kao da nismo prekidali. Trenirat ćemo glavu, tijelo i karakter. Imamo puno zadataka, fokusirani smo na više pravaca, a stožer radi jako dobro i svi smo maksimalno angažirani i to je sve pozitivno”, poručio je Červar.Prva violina reprezentacije, Domagoj Duvnjak nakon operacije koljena vratio se na parkete ali još to nije na nivou koji bi zadovoljio kriterije vrhunskog rukometa.

“Dule nam je važan iz više razloga jer on je lider te generacije, a hoće li biti spreman ili ne to ćemo vidjeti s vremenom kojeg nemamo baš previše. Moramo gledati tko je zdrav i njih stavljati u prve redove”, naglasio je izbornik. Iako je cilj medalja, Červar smatra da prvo treba proći ovu vrlo jaku skupinu.

“Moramo ići utakmicu po utakmicu, imamo osam stepenica, a sve su nam stepenice visoke”, slikovito se izrazio Červar. Visoka je i količina pritiska koji se stvara oko Kauboja”, prenosi Červarove riječi Media servis.

Svjestan sam da je pred nas stavljen jedan veliki cilj da postignemo dobar rezultat. S druge strane imamo najgori mogući ždrijeb jer imamo osam reprezentacija koje mogu dobiti jedna drugu. Znamo što nas čeka. Prvo igramo u Splitu idemo u Zagreb ako se plasiramo, a recimo da hoćemo. U drugoj rundi čeka nas svjetski prvak i doprvak. Ne znaš tko je teži”, najavio je izbornik.

Unatoč težini zadatka izbornik, koji je osvojio olimpijsko i svjetsko zlato zrači optimizmom.

“Što mi je teže to mi je slađe. Teško je ali mi i igrači moramo vjerovati u to što radimo. Vjerujem u tim i timski duh. Inzistiram na tome i na homogenosti grupe jer samo takvi možemo ostvariti pobjede čak i u okolnostima koje su iznimno teške, a tada nijedna planina nije dovoljno visoka”, optimistično je završio Lino Červar.