BLANKA VLAŠIĆ: “Sada skačem za Gospodina, sve što radim prikazujem Njemu”

Foto: Zagrebačka nadbiskupija
Blanka Vlašić s kardinalom Josipom Bozanićem (Foto: Zagrebačka nadbiskupija)

Blanka Vlašić, sjajna naša atletičarka, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis, i dalje je u korak s vjerom i crkvom, kao što je to prošle godine i bila najavila.

Ovaj put Blanka će biti gošća u Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Mainzu, gdje će održati predavanje pod naslovom “Sada skačem za Gospodina, sve što radim prikazujem Njemu”.

Predavanje će održati u petak 2. veljače u dvorani HKZ Mainz (Emmeransstrasse 17, 55116), s početkom u 18 sati.

Podsjećamo, Blanka Vlašić je već nekoliko puta vrlo emotivno svjedočila o svom obraćenju i putu do vjere.

“Sve je nekako počelo s ozljedom. Sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem”, rekla je svojevremeno.

LOŠE VIJESTI: Blanka pobijedila na mitingu u Splitu, a onda se rasplakala

“U jednome sam trenutku, iz svoje tadašnje svjetovne perspektive, ostala bez svega: nisam mogla trenirati, hodati i nisam imala volje za takvim životom, povukla sam se u sebe, postala sam depresivna. Imala sam osjećaj da ja više nisam Blanka ako ne skačem, ako ne treniram. I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe”, pričala je Blanka.

Nakon što joj je, kako je rekla, vjera otvorila oči, na teške trenutke više ne gleda na isti način kako je gledala tada, piše portal Grude Online.

“Okolnosti koje su se dogodile zapravo su bile za mene velika milost jer je On na taj način mene pripremio za naše upoznavanje, da se ja prisjetim Boga. To je bio početak jednoga novoga života“, rekla je. “Ja sam bila onaj klasični ‘naporni’ obraćenik. Kako sam se ja obratila, htjela sam svima pomoći u tome te i im možda nekad i bila onaj nesnosni obraćenik…

Postoji strah od nepoznatoga, a to je moj život u kojem se ja neću više ostvarivati kao sportašica i neću raditi ono što radim cijeli svoj život. To će biti golema promjena, ali ja sve to prepuštam Gospodinu i znam da će On učiniti ono što je najbolje za mene”, poručila je na kraju.

PISALI SMO:

BLANKA VLAŠIĆ U SVETIŠTU: Sada skačem za Gospodina – ja više nisam bitna – čitajte OVDJE.