BLAMAŽA: Hoće ostati predsjednica, a u tekstu joj napisali i kad će se “nasmiješiti”!

Veliki se i jadni gaf dogodio stožeru Kolinde Grabar-Kitarović koji je podijelio novinarima tekst njezina obraćanja, objave kandidature za drugi mandat.

Gospoda koja su “crtala” nekom tko želi biti opet predsjednica RH, od zareza do zareza, zaboravila su izbrisati i upute, pa je tako ostala i napomena kada valja biti “smiješak”.

Čitala je Grabar Kitarović s blesimetra, a neke su riječi podvučene, ne bi li ih predsjednica više naglasila (odgovorno, ponosno, zajedništvo, vjera…).

Neke od glavnih poruka su podvučene (Ovlasti predsjednika su primjerene potrebama hrvatske države, Hrvatska može bolje, Plaće mogu i moraju rasti, Hrvatska nije mala zemlja, nije region…)

kolinda. smiješak

Ima i dijelova koji su boldani (sada tražim, izražavam, vaše povjerenje – moja je snaga, 1991. i 1995., šire optimizam, reforma pravosuđa…)

Neki dijelovi u tekstu su i podebljani i podvučeni, a neki su pisani velikim slovima (…gradit ću OPTIMISTIČNU, SAMOUVJERENU, UKLJUČIVU I PONOSNU HRVATSKU, JA SAM JEDNA OD VAS I RADIM ZA VAS, UPORNO LOBIRAM I ZAGOVARAM, VJERUJU U HRVATSKU…)

Tu je i niz zvijezdica (*), ali uspoređujući govor i tekst, ne poklapa se baš uvijek da je to vrijeme za pljesak. Na kraju odlomka o braniteljima i herojima Domovinskog rata sugerirano joj je da se blago nasmiješi.

Na samom kraju govora nakon boldanog teksta pisanog VELIKIM SLOVIMA dobila je uputu – Bez hvala vam!

PISALI SMO:

OBEĆANJA NA STARTU: Nema razloga da prosječna plaća ne bude 7.500 kuna – tvrdi predsjednica- čitajte OVDJE.

kolinda, faksimil