BLAMAŽA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA: Trebaju sada povući optužnicu – kaže Todorićev odvjetnik Olujić

Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, u Dnevniku N1 televizije je komentirao slučaj Agrokor i iznio mišljenje o sudbini optužnice.

“Ne može opstati bez dokaza koji je izdvojen kao nezakonit. Izvješće koje se možda i pogrešno nazivalo vještačenjem, predstavljalo je kostur i sam smisao optužnice. Sada bez njega Državnom odvjetništvu ne preostaje ništa drugo nego drugi put povući optužnicu… Oni sada moraju ponovno povući optužnicu, a ja sam uvjeren da na Državnom odvjetništvu još uvijek ima razboritih ljudi i profesionalaca koji si neće dopustiti kockanje s novcem poreznih obveznika”, rekao je Olujić za N1.

Novac za ovaj dokaz država ne može tražiti natrag budući da je javno objavljen dokument u kojem se vidi da ih je KPMG Poljska upozoravao što mogu, a što ne mogu napraviti…

“Poljski KPMG se vrlo lukavo i smisleno ogradio od svake svoje odgovornosti i time je odgovornost na Državnom odvjetništvu još veća jer su oni od samog početka bili, kako od strane nas iz obrane upozoravani na sukob interesa, a tako i od KPMG Poljska. Nije realno očekivati da bi Hrvatska ovih milijun i 300 tisuća eura mogla dobiti nazad”, smatra Olujić.

A nije realno ni očekivati da će Županijsko državno odvjetništvo priznati poraz i odustati od kaznenog progona Ivice Todorića. Olujić ističe da bi to bila najpametnija stvar koju bi mogli napraviti: “Ako će ustrajati u daljnjem vođenju ovog kaznenog postupka, to će uzrokovati dodatne troškove. Nitko ozbiljan u Europi ne može obaviti kvalitetno izvješće u ovakvom postupku za manje od godinu dana i za puno manje od ovog iznosa koji je već plaćen. Ja se nadam da se kolege na Državnom odvjetništvu neće kockati novcem svih nas.”

Na pitanje hoće li rasplet ovog slučaja utjecati i na rasplet arbitraže, odgovara: “Ta dva postupka su međusobno odvojena, međutim, činjenica je da gospodinu Todoriću odgovara u arbitražni postupak ući kao nevin čovjek, što on i jest.”