BJELICA U BUNDESLIGI: Sjeo je na klupu Union Berlina – vodit će ga i u Ligi prvaka

Union je prošlog tjedna smijenio dugogodišnjeg trenera Ursa Fichera nakon niz loših rezultata od početka sezone, a novi je trener Nenad Bjelica.

“Union je vrlo dobro vođen klub u jednoj od najboljih europskih liga. Moj posao je izvesti momčad iz teške faze i ponovno pokazati njihovu snagu. Veselim se ovom izazovu. Želim vidjeti dobro organiziran, aktivan i dominantan nogomet i igrače koji su spremni preuzeti odgovornost. Od sada ćemo zajedno raditi na tome”, rekao je Bjelica nakon što je stavio potpis na ugovor.

Prvi je to posao bivše trenera Trabzonspora u ligama Petice i velika prilika da se s njemačkom momčadi Bjelica dokaže na najvećoj mogućoj sceni – Ligi prvaka.

Bjelica je tako posao trener hrvatskom reprezentativcu Josipu Juranoviću koji je u klub stigao početkom prošle godine.

“U Nenadu Bjelici dobili smo iskusnog trenera koji je uspješno radio u raznim zemljama. On ima jasnu ideju kako želi voditi našu momčad i kakav bismo nogomet trebali igrati. Dajemo mu povjerenje sa zadatkom da nas ponovno dovede do uspjeha. Bjelici i cijeloj ekipi želim dobar početak zajedničkog rada”, izjavio je Dirk Zingler, predsjednik kluba.

Deseti je to klub u trenerskoj karijeri Nenada Bjelica. Nakon Karntena, Lustenaua, Wolfsbergera i bečke Austrije, Spezije, Lech Poznana, Dinama, Osijeka i turskog angažmana u Trabzonsporu.