BJELICA O ODLASKU BOČKAJA: Imamo igrače za njegovu poziciju, a pokušat ćemo nekog i dovesti

Nogometni klub Osijek i Građanski nogometni klub Dinamo u petak 24. prosinca postigli su dogovor o transferu igrača Petra Bočkaja u redove zagrebačke momčadi s kojom je potpisao višegodišnji ugovor.

Prije svega hvala Peri Bočkaju na svemu što je pružio NK Osijek u ovim sezonama što je bio kod nas. Budući da je ulazio u zadnju godinu ugovora i da je njegova želja za napretkom bila velika, uspjeli smo se dogovoriti s GNK Dinamo oko njegovog definitivnog transfera i želimo mu u budućnosti puno sreće. U ovom trenutku na poziciji lijevog beka imamo igrače poput Jurčevića, Cheberka i mladog Cvijanovića, a ukoliko na tržištu nađemo interesantnog igrača pokušat ćemo ga dovesti u NK Osijek da bude jak kao što je bio i s Petrom Bočkajem, rekao je glavni klupski menadžer Nenad Bjelica.

Zahvalu navijačima i svim ljudima u klubu uputio je i Petar Bočkaj.

Hvala svima u klubu, od teta čistačica do predsjednika, posebno svim trenerima i suigračima. U nogometnom klubu Osijek sam proveo pet sjajnih godina, Osijek je grad u koji sam se zaljubio, ali došao je trenutak za korak naprijed. Hvala i svim navijačima koji su me bodrili i podržavali, s moje strane ovo nije zbogom nego samo doviđenja, poručio je Petar Bočkaj.

Bočkaj je među Bijelo-plave došao na ljeto 2017. godine iz Lokomotive, prethodno je igrao još za Inter i Maksimir, u mlađim kategorijama za matični Zagorec iz Krapine te Dinamo. Dugo će se još pamtiti njegovi majstorski golovi iz slobodnih udaraca, pogotovo onaj kojim je srušio PSV, ali i nebrojeni prekidi koje je sjajno izvađao i iz kojih je loptama hranio svoje suigrače. Za Osijek je upisao ukupno 149 nastupa u svim natjecanjima, pritom postigao 24 pogotka i dodao 29 asistencija.

Nogometni klub Osijek ovim putem zahvaljuje Petru Bočkaju na svemu što je dao Bijelo-plavima! .stoji na stranicama Nk Osijek.