BJELICA O EUROPA LIGI: Možemo proći skupinu, vjerujem u svoje igrače!

bjelica

Nogometaši Dinama igrat će u skupini D Europske lige. Klubovi su Anderlecht, Fenerbahče i Spartak iz Trnave.

Piše: Damir Tabaković (Media servis)

“Očekuju nas vrlo atraktivni protivnici” rekao je trener hrvatskog prvaka, Nenad Bjelica.

“To su vrlo kvalitetni protivnici, Spartak je prvak svoje zemlje, Anderlecht je godinama u vrhu belgijskog nogometa i Fenerbahče je uvijek među tri-četiri turska kluba i uvijek je u vrhu. Ono što je pozitivno je da nisu daleka putovanja. Zadovoljan sam sa ždrijebom, moglo je biti bolje i gore, a protiv sva tri protivnika u svih šest utakmica imati ćemo naše šanse za pobjedu”, najavio je Bjelica.

Proljeće u Europi Dinamo čeka desetljećima, a može li ove sezone prezimiti, Bjelica kaže:

“Grupa je prolazna i mislim da su to protivnici s kojima će se Dinamo moći nositi. Arsenal, Chelsea, Sevilla i drugi veliki klubovi takve utakmice znaju igrati s drugim momčadima, a naši protivnici igrat će sigurno s najboljim sastavima. Time nije olakšan naš posao, ali mislim da se možemo nositi sa svima. Manje-više Anderlecht i Fenerbahce u rangu su Astane i Young Boysa; Spartak Trnava možda je nivo Hapoela. Sa svima smo se njima dobro nosili, vjerujem da će tako biti i sada. Mislim da će detalji odlučivati”, poručio je Bjelica.

Ritam utakmica bit će vrlo zgusnut, no strateg Modrih vjeruje da će te napore njegovi igrači dobro podnijeti.

“Imamo širok kadar, to je bitno, svi igrači su već nastupili i mislim da su svi dovoljno kvalitetni da se nose s nadolazećim naporima. Prvenstvo, Kup, Europa liga… svi će dobiti minute, samo svi moraju biti spremni za igru. Mislim da grupa Europa lige neće biti veliki problem jer vjerujem u sve svoje igrače”, zaključio je strateg Modrih.

PISALI SMO:

DINAMO DOZNAO PROTIVNIKE: Evo s kim će u Europa ligi i što kaže Bjelica – čitajte OVDJE.