BJELICA NAKON ŠAHTARA: VAR je cirkus i skandal, ubija emocije – to je čisto s*anje!

Nenad Bjelica je nakon dramatične utakmice u kojoj je Dinamo ispustio pobjedu protiv Šahtara u sudačkoj nadoknadi komentirao za HTV.

“Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Čestitam dečkima… Kod prvog primljenog gola smo loše stajali na terenu. Ispala nam je ne samo obrana, nego i veza. Ali općenito smo slabo stajali na terenu, ne samo prilikom tog gola. Nakon što smo primili gol prešli smo na 4-2-3-1 i bolje smo izgledali. Morali smo to napraviti jer oni su nas razvlačili po krilima, a očekivali smo ih u centrali. Promjenom taktike željeli smo im se zavući između linija.

Sporne situacije s Petkovićem i Ademijem u kaznenom prostoru?

“Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR! Ja uvijek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija nogomet.

Kako ste u sudačkoj nadoknadi izgubili veliku prednost 3:1? “Oni su sve bacili u napad. Tako su iz jednog centaršuta zabili, a onda je došao i taj penal”.

Komentar na penal za Šahtar?

“Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudac prvo svira za faul na Taisonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Đire. Da se razumijemo, prekršaj Teophilea na Taisonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudac gledajući snimku to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi prvaka”.

Komentiraj