BJELICA NAKON RUDEŠA: Problem je vratiti se nakon europske utakmice, ali igrači su to odradili

nenad bjelica

Trener Nenad Bjelica komentirao je pobjedu protiv Rudeša na konferenciji za medije nakon utakmice: “Svakako je ovo zaslužena pobjeda. Na vrijeme smo dali prvi gol, na kraju je sve bilo više odrađivanje. Čestitam dečkima. Zadovoljni smo ovim ciklusom, suverena pobjeda prije pauze. Imamo odmor dva dana i onda nastavljamo s pripremama za nadolazeći period”.

Treći pogodak na utakmici bila je dobro uigrana akcija u sastavu Menalo, Kadzior, Šunjić, Gavranović i Rrahmani:

– Nino Bule je glavni odgovorni za ofanzivne prekide, imaju puno akcija i od mene potpunu slobodu da ih kreira i izmisli. Za defanzivne je Rene Poms, isto ima slobodu kod svog rada. Kad je dobro – oni su odgovorni za to. Sretan sam zbog načina kako su postignuti današnji golovi.

Komentar na stoperski dvojac Lešković – Rrahmani koji su sjajno odradili utakmicu?

– Trebali su igrati Lešković i Perić, ali Perić ima temperaturu. Nisam ga htio pustiti na teren dok je na antibioticima. Igrali su tako Lešković i Rrahmani i odigrali su obojica savršeno i bez greške. Rrahmani je uz to postigao i gol što je super. Svi igraju ozbiljno kada dobiju priliku.

– Isto tako nemamo strijelca koji se pretjerano ističe. Zabijamo dosta golova, dva gola po utakmici i to je zadovoljavajuće. Dosta stvaramo, dosta promašujemo, ali mogu biti zadovoljan. Danas je iskočio Budimir s dva gola, kao što su nekad Gavranović, Petković, Hajrović… sve to potvrđuje da smo sjajna momčad.

– Uvijek je malo problem nakon europske utakmice vratiti se u realnost. Igrači su odradili to maksimalno profesionalno danas. Jako sam zadovoljan time što niti u jednom trenutku naša pobjeda nije bila ugrožena.