BJEGUNAC ČALETA: Nisam planirao bijeg – slomio sam se kad sam vidio roditelje

Osumnjičeni ubojica Branimir Čaleta, koji je nakon suđenja na Županijskom sudu u Splitu s lisicama na rukama pobjegao pravosudnim policiajcima, uhićen je sinoć oko 20:20 sati u blizini Poljuda. Nakon uhićenja rekao policajcima da taj dan uopće nije planirao bježati.

“Sve me slomilo, taj dan sam u sudnici vidio roditelje i to me slomilo, a ja sam ipak već 13 mjeseci zatvoren i jako mi je teško tako provoditi dane u ćeliji. Nakon tog emotivnog susreta sam odlučio pobjeći. Ne, nije točno da mi policajci nisu stavili lisice na ruke, to je apsolutna izmišljotina! Oni su lisice stavili na moje ruke, a ja sam ih već u toku bijega odbacio, i to prije nego sam došao na Tursku kulu”, rekao je policajcima Čaleta, koji na humano postupanje pravosudnih policajaca baš i nije odgovorio svojim korektnim ponašanjem, piše Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, za njim je satima trajala intezivna potraga. A pritvoren je zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku Gannu Kitaevu u trenucima dok je bila u osmom mjesecu trudnoće.

Skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i trgovačkog centra “Lidl”. Nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Komentiraj