BIVŠI PREMIJERI O KRALJICI: Imala je moć da nas usrećuje, zato smo je voljeli

Bivši britanski premijeri koji su imali priliku raditi s najdugovječnijom britanskom vladaricom Elizabetom II uputili su sućuti obitelji.

Izvor: Media servis

Tek nekoliko dana prije smrti, kraljica Elizabeta je prihvatila ostavku Borisa Johnsona na mjesto premijera i potvrdila njegovu nasljednicu Liz Truss.”Ovo je najtužniji dan u našoj zemlji, jer ona je imala jedinstvenu moć da nas usrećuje. Zato smo je voljeli”, poručio je, između ostaloga, bivši britanski premijer Johnson uz pozdrav ‘ Bože čuvaj kralja’, budući da prijestolje nakon kraljičine smrti preuzima dosadašnji princ od Walesa Charles, koji će nositi ime kralj Charles III.

Za CNN nekoliko riječi o preminuloj 96-godišnjoj britanskoj kraljici rekli si i bivša premijerka Theresa May kao i nekadašnji predsjednik britanske vlade Gordon Brown.

“Ovo je očajno tužan dan za sve nas u ovoj zemlji, ali i diljem Commonwealtha i svijeta jer je kraljica bila cijenjena u cijelom svijetu. Cijeli je život služila i svojom predanošću dužnosti bila je primjer i nadahnuće za sve nas”.”Gdje god sam bio, Njeno Veličanstvo je bilo poštovano, divili su joj se i cijenili je i jako će nam nedostajati. Nema monarha koji je tako dugo služio s takvom popularnošću i bio tako visoko cijenjen i toliko se posvetio budućnosti naše zemlje”.