BIVŠA PREDSJEDNICA O SUPRUGU: Jakov je samozatajan, ne voli se eksponirati javno

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (54) često se pojavljuje u javnosti, ali s njome ne viđamo njezinog supruga Jakova Kitarovića.

A sada je Grabar Kitarović pojasnila zašto se Jakov s njom nigdje ne pojavljuje.

“Nije se volio, a ni dandanas se ne voli eksponirati. Nije osoba koja želi javnu pozornost, ali je svoj posao izvrsno odrađivao i u tome uživao. Kad sam bila veleposlanica u SAD-u, učlanio se u razne klubove supružnika diplomata i američkih dužnosnika te stvarao brojna poznanstva”, rekla je bivša predsjednica za Gloriju.

“Bio je, primjerice, dobar sa suprugom šefa CIA-e pa je posjetio sjedište u Langleyju. Vjerojatno je uživao u činjenici da je jedan od rijetkih muškaraca u tom ženskom društvu, a kolegice i kolege su ga jako voljeli. Mnogo se trudio i radio, a najviše na humanitarnim inicijativama. I kad sam bila predsjednica, dužnost domaćina supružnika nekog dužnosnika shvaćao je vrlo ozbiljno.

Mnogo se pripremao, informirao i sudjelovao u kreiranju programa. Ne zna se mnogo o tome zato što je samozatajan i ne želi da se o njemu govori. Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao”.

Foto: Facebook