BITKA ZA VEĆE PLAĆE: Sindikati u zdravstvu ulaze u još jedan krug pregovora s Vladom

Podijelite članak

Sindikati u zdravstvu danas ulaze u još jedan krug pregovora s Vladom oko zahtjeva za povećanjem plaća i potpisivanja kolektivnog ugovora.

Jučer su se ponovno okupili ispred bolnica u Zagrebu i Vinkovcima od kuda su poručili da su preopterećeni, potplaćeni, a medicinske sestre traže da im se priznaju kompetencije, ali i prekovremeni rad.

Medicinska sestra u KB Sv.Duh Anita Solomun:”Radimo jako puno i želimo raditi. No, tražimo da se naš rad prizna i cijeni. Da se osiguraju adekvatniji uvjeti rada dostojanstveniji svakoga čovjeka. Tražimo pravednu i dostojanstvenu plaću za naš rad”, poručila je Solomun.

Sindikati ističu kako je minimum od kojeg ne odustaju 7-postotno povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost. Predsjednica sindikata medicinskih sestara Branka Grgurić vladajućima je poručila:

“Da već jednom ozbiljno krenu raditi. Da okončamo ovu agoniju koja traje ne tri ili šest mjeseci nego godinu i pol. Predsjedniku Vlade poručujem da nam se javi. Zašto nas nikada nije pozvao na razgovor da mu kažemo koji su problemi u struci, u našem poslu medicinskih sestara? Za sve se nađe vrijeme, za nas se nikada nije našlo niti pet minuta vremena”, poručila je Grgurić.

Mirni prosvjedi nastavit će se dok god traju pregovori, a ukoliko ne postignu dogovor s Vladom, kao krajnju mjeru vide štrajk.

Komentiraj