BITKA ZA VEĆE PLAĆE: Medicinske sestre i tehničari kreću u prosvjede

Najavio je to predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak nakon što od Vlade nije stiglo traženo povećanje koeficijenata od 10 posto za sve radnike u sustavu zdravstva.

Izvor: Media servis

Topolnjak je poručio da je Vlada na sjednici tek vratila koeficijente koji su oduzeti 2013. godine te da je povećanje od 3 do 5 posto premalo.

“Tražimo ravnopravnost i dostojanstvo svih radnika u sustavu i tražimo da ministar konačno prepozna, a i predsjednik Vlade, da su u sustavu zdravstva osim liječnika i ostali zdravstveni i nezdravstveni radnici bez kojih se ne može u sustavu i koji su neophodno potrebni svima nama i svim našim pacijentima.”

Prosvjedne aktivnosti provodit će se svakoga dana u 11 sati, u različitim ustanovama, u vrijeme polusatne pauze zaposlenika.

“Mi ćemo za vrijeme pauze organizirati mirni prosvjed za sada na početku ispred ustanova, krećemo s KB Split, KB Dubrava, OB Dubrovnik i nastavit ćemo svakim danom zaključno s 10., a onda će biti jedan veći prosvjedni skup za 12.5., za Dan sestrinstva.”

Stigla je i reakcija premijera Plenkovića. Kaže da su u srpnju prošle godine povećane plaće medicinskim sestrama.

“Razgovaramo stalno, nema sad to (…), treba doći do premijera pa će se sve riješiti. To isto treba staviti u neke realne okvire. Ako neka vlada vodi socijalni dijalog s našim socijalnim partnerima, tu mislim prije svega na sve sindikate i poslodavce, vodimo ga mi. Plaće su se u našem mandatu povećavale kao nikada prije. Činimo sve što možemo u okvirima ekonomskim u kakvim radimo.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!