BITKA ZA SDP ZAGREBA: Moj protukandidat od svih pjesnika recitira Thompsona – kaže Juričić

Ono što sam objavila da se ne bojim članova ni bivših ni sadašnjih jako je zdrmalo one u SDP-u koji unutarstranačke izbore pretvaraju u ustoličenje Viktora Gotovca da vodi SDP Zagreb – kaže Danica Juričić, kandidatkinja na unutarstranačkim izborima za čelnicu SDP-a Zagreba.

Na Facebooku Juričić kaže kako “nazivaju članove na sve strane (a često naziva glas bez predstavljanja) da ih odvrate od toga da me podržavaju tezom da sam u savezništvu s protukandidatima Mišićem i Liovićem. Ima savezništva u tome da se njih dvojica, kao ni ja, ne bojimo sučeljavanja pred medijima, a kad mediji organiziraju sučeljavanje Gotovac se boji doći u ponedjeljak, nego tek dan prije izbora u petak, tako da mu nastup ima što manji odjek. To je taj čovjek koji bi mijenjao svijet. Tako da mu povjerenici dogovore izbore, a od protukandidata očekuje da mu isto idu na ruku kako njemu odgovaraju sučeljavanja.

2. Taj kandidat favorit u svojim izjavama uvijek nešto lupi, “veslao sam s Penavom, pijem kavu s Hasanbegovićem, od svakog se pametnog čovjeka nešto može naučiti, Tomaševićev zamjenik mi je školski frend”. Od svih pjesnika citira Thompsona. Još jedan koji će koketirati s desnicom, misleći da će tako SDP dobiti i njihove glasove, još jedan koji promovira da se u SDP -u napreduje prema tome s kim si dobar u stranci, dok je potpuno nevažno koliko si dobar biračima.

3. Ali, jednog će se dana morati skinuti te ružičaste naočale, jer svijet nije u roza boji kao nekima. Kad budemo napredovali u stranci prema znanju i časti i prema tome kako nas vide birači, a ne stranački klijentelisti, napredovat ce i SDP. Kad s klijentelističkog upravljanja odemo na demokratski, postaje potpuno nevažno tko se čak i ponovo upisuje u stranku, jer će tada stranka funkcionirati toliko drugačije da članovi neće moći napredovati prema starim navadama, nego prema znanju koje pokazuju u politikama i ugledu medju članovima i biračima.

4. Do tada su članovi, što pokazuju i ovi izbori, samo brojevi, jer važno je koliko ima Mišićevih, Liovićevih, koliko naših, koliko vaših, a meni su ostali svi koji ne žele takav SDP, medju njima i oni koji na ovim izborima ne mogu glasovati, jer su se sami ispisali iz takve stranke -ali za SDP neće glasovati ni na lokalnim ili parlamentarnim izborima. Oni neće ni navaljivati da udju u stranku kao Maras.

5. Kola jure nizbrdo, a to pokazuje i strah od slobode govora, pa se ljudima i ne predstavljate preko telefona. Ti surogati moći iznose laži kroz koje se vidi iskazivanje agresivnosti i srdžbe zbog moje hrabrosti da govorim o stranačkoj tami. Hrabrost podrazumijeva volju za pokušati nešto novo. Način kojim se vodi SDP već je samo neugodno razdoblje prošlosti. Ljudi to dobrim dijelom razumiju, istina, nekima je teško izaći iz zaraćenih klanova, treba im još samo malo više vremena za duže i opuštenije razgovore na temu unutarstranačke demokracije.

Čekam odjek današnjeg prvog sučeljavanja kandidata. Live prijenos pratite na fejs stranici SDP Zagreb od 18 sati”.