BIT ĆE BURNO U HDZ-U: Protiv Plenkovića, Kovača i ekipe ide i Tomislav Karamarko

Moglo bi biti burno na unutarstranačkim izborima u HDZ-u  kokji su zakazani za 15. ožujka 2020. godine, jer čini se kako će se kandidirati i Tomislav Karamarko, bivši predsjednik stranke.

Tako on postaje treći kandidat za predsjednika HDZ-a, nakon Andreja Plenkovića i Mire Kovača.

Dugo se šuškalo kako će se Karamarko, koji ima dosta pristaša, najvjerojatnije kandidirati, a sada, kako piše 24sata, kruži poziv za okupljanje za petak, 7. veljače.

Okupljanje Karamarkovih pristaša bit će u Narodnom sveučilištu u Sesvetama.

Budući i Karamarko pripada tzv. desnom krilu HDZ-a, a slična pozicija je i ona kojoj pripadaju Miro Kovač-Davor Ivo Stier-Ivan Penava koji žele u HDZ-u na pozicije predsjednika, potpredsjednika i zamjenika predsjednika, može se dogoditi da Karamarko svojom kandidaturom pomogne Plenkoviću.

Jer, za očekivati je da će potpuru tražiti najviše tamo gdje i trojka Kovač, Stier i Penava.

Na Facebook stranici Tomislava Karamarka nema još ni traga moguće kandidature, ali objavio je emotivnu poruku u svezi smrti svoga oca, koju prenosimo ui cijelosti:

“Moj otac Martin preminuo je 26. 1., a posljednji ispraćaj bio mu je 30. 1. 2020. godine. Zahvaljujem svima koji su suosjećali s našom boli i svima koji su došli na njegov posljednji ispraćaj. Hvala vam što ste bili i jeste uz nas.

Dragi moj oče, otišao si zauvijek, tiho i skromno. A kako bi ti drugačije… Živio si za nas, svoju obitelj, neumorno emotivan i pažljiv. Volio si i ovu našu Hrvatsku i zbog te ljubavi stradavao.

No kompromise nisi radio. Bio si ponosan, oče, i ja sam ponosan na tebe i tvoj život, na svaki tvoj dan i korak. Posebice na teške, uzničke korake Križnog puta i svega onoga što je slijedilo.

Hrvatska nije bila blaga prema tebi. Ali zato znam tko ti je uzvraćao ljubavlju “do neba i sunca” – tvoja najdraža bića, tvoji unuci Lana, Martin i mala Kata koja je rekla da si otišao “na nebo, kod anđela, i da nas čuvaš”. Da, tata, ti si naš anđeo!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/photos/a.576742209050477/2794823717242304/?type=3&theater” bottom=”30″]