BISKUP KOŠIĆ: Ubojstvo djeteta se legalizira i tamo gdje smo mi kršćani većina u društvu

Izvor: Sisačka biskupija
Izvor: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić na misi polnoćki u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa rekao je kako je Božić proslava ljepote rođenja jednog djeteta, ali kako ipak postoje i oni koji se ne vesele tome kao i oni koji čak ni ne žele da se dijete rodi.

“Danas na žalost postoje i oni koji već začetom djetetu ne dopuštaju da se rodi pa sve čine kako bi spriječili njegovo rođenje. Poput Heroda spremni su učiniti sve ne želeći prihvatiti novi život, novog čovjeka. U tom se smislu i zakoni prilagođavaju takvim zahtjevima, a mi se kršćani pitamo, jesu li to neki novi Herodi koji se toliko boje djeteta da mu rade o glavi. Za dva mjeseca će u našoj Domovini biti rasprava o novom zakonu o pobačaju. Ubojstvo djeteta se legalizira. Na žalost i tamo gdje smo mi kršćani većina u društvu. To samo znači da smo mi nedovoljno svjesni o čemu se radi. Stoga mi pastiri moramo govoriti o tome i prosvijetliti svoj narod da se bori za život a protiv smrti“, ustvrdio je biskup te podsjetio na riječi Majke Tereze koja je 1979. godine primivši Nobelovu nagradu za mir upozorila kako je najveći rušitelj mira danas krik nevinog, nerođenog djeteta, stoji na stranicama Sisačke biskupije.

Na kraju biskup je poručio kako smo ove svete noći pozvani misliti na život, radovati se životu, veseliti se djeci: jer sam Bog postao je malo dijete! “Zamislite što bi bilo da ga Marija nije htjela roditi, da je pomislila kako da mu oduzme život dok ga je trudna nosila? To dakako nije bilo moguće jer je ona bila Presveta Djevica koju je Bog na poseban način svojom milošću već od časa njezina začeća pripremio za to da može čiste duše po Duhu Svetom začeti i s ljubavlju nositi te s radošću roditi svoga i Božjeg Sina, Isusa. Riječi proroka Izaije koji govori o tami u kojem se ima roditi Dijete odnosi se na vrijeme u kojem se rodio naš Spasitelj Isus, ali i na naše vrijeme. Tada je narod izraelski hodio u tami, nije prepoznao dolazak Mesije. No, i danas se u mnogim dušama prostire ta tama, ljudi su slijepi za radost dolaska Spasitelja. Čitave nacije i države na žalost ponašaju se kao da Spasitelj nije došao, ne žele ga, još žive u tami….”

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!