BIŠĆAN U FOTELJI IZBORNIKA: Nakon Rijeke sjajni trener vodit će mladu reprezentaciju

Igor Bišćan novi je izbornik mlade nogometne reprezentacije. Nakon što je iznenađujuće dao ostavku u Rijeci, Bišćan je odlukom Izvršnog odbora HNS-a preuzeo talentiranu U-21 selekciju Hrvatske, koju je zbog loših rezultata na EURO-u i u novom kvalifikacijskom ciklusu napustio Nenad Gračan.

“Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve”, izjavio je novi izbornik mlade reprezentacije službenu stranicu HNS-a.

“Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prvenstveno razvoj igrača za A reprezentaciju”, izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Bišćan je u svojoj uspješnoj igračkoj karijeri igrao u dva navrata za Dinamo i osvojio osam naslova prvaka Hrvatske. Bio je igrač Liverpoola s kojim je došao do naslova u Ligi prvaka 2005. godine, a inozemnu karijeru završio je u Panathinaikosu. Kao trener vodio je Rudeš, Ljubljansku Olimpiju i Rijeku.