BIŠĆAN PRED AEK-a: Kod kuće su blagi favoriti – mi moramo biti ekstremno borbeni

U utorak od 20.45 u Ateni Dinamo igra susret trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a, a trener Igor Bišćan najavio je važan okršaj.

“Čeka nas jako teška utakmica s veoma ozbiljnim protivnikom. Ekipa im je puna internacionalaca, osvojili su dvostruku krunu, što govori o njihovoj kvaliteti. Vjerujemo u sebe i došli smo ostvariti što bolji rezultat”, rekao je Bišćan.

Novinari su mu spomenuli Panathinaikos. “Davno je bilo kad sam igrao u Panathainikosu, ali kontaktirao sam neke ljude u Grčkoj. S Bjelicom koji je igrao s njima nisam razgovarao, no ono što je kazao za medije dovoljno govori o vrijednosti te momčadi. Posložili su jako čvrstu ekipu, koja je agresivna, organizirana i kvalitetna, a ima i sjajne pojedince poput Garcije i Zubera. Tu je i Domagoj Vida kao stup obrane, no i drugi igrači su dobri u zadnjem redu. Disciplinirani su i tvrdi, rijetko gube kod kuće. Djeluju skladno u svakom trenutku bez praznog hoda. Igraju doma, imat će pred svojom publikom koja ima daje veliki vjetar u leđa”.

O Dinamu je Bišćan rekao: “Nema ozljeda. Nakon treninga vidjet ćemo neke sitne stvari koje su se pojavile nakon Gorice, mislim da će sve biti u redu. Plan je biti kvalitetan, prije svega u obrani, te biti gust, pokretljiv i dinamičan u bloku. Ne bi bilo baš pametno jurnuti od početka, tako bismo se jako potrošili, ne znam možemo li to nakon dva zadnja tjedna. No moramo biti ekstremno borbeni”.

O suparnicima u slučaju prolaska, Antwerpenu u borbi za Ligu prvaka, odnosno Kopenhagenu ili Sparti u slučaju borbe za Europsku ligu, je rekao: “Nije baš bilo sreće, kao niti od od prve runde. Ali što je tu je, ne možemo ništa, moramo to prihvatiti i fokusirati se zasad na AEK”.

O tome koliko će utjecati pakao na stadionu, kaže: “Teško se za to pripremiti. Dobro je što imamo igrače koji su prošli slične ili iste stvari igrajući za Dinamo ili reprezentaciju, ali uvijek je specifično doći na pravi nogometni stadion, za one koji nemaju iskustva to može biti problem, rekao je i dodao: “AEK je u prvoj utakmici blagi favorit, u svakom slučaju blagi jer igra kod kuće”.