BIRA SE MISS SPORTA: Tko će ponijeti naslov najljepše sportašice?

Do finala izbora za Miss sporta Hrvatske dijeli nas još 5 dana. Tko će ponijeti titulu najljepše sportašice saznat ćemo u četvrtak, 11. srpnja u Pučkom učilištu Velika Gorica, a do tada upoznajemo još četiri finalistice.

Osamnaestogodišnja Zagrepčanka Lara Silić bavi se atletikom, no taj sport nije bio njezin prvi odabir. U osnovnoj školi trenirala je ritmičku gimnastiku, a na atletiku krenula u 6., pa je tako dvije godine trenirala dva sporta. Naposljetku je ipak prevladala ljubav prema atletici te se specijalizirala za duge staze. Upisuje Fakultet političkih znanosti s ambicijama bavljenja politikom i sportom u budućnosti. Već sad je jako politički aktivna i članica je mladeži jedne hrvatske stranke.

Laura Oković ima 20 godina i dolazi iz Čakovca. Studira na Sveučilištu Sjever i aktivno se bavi fitnessom u klubu Gibi Gib u Varaždinu. Teretana joj nije samo hobi, već način života kojim održava fizičku formu i mentalno zdravlje. Uz to, voli motore i jahanje, a u slobodno vrijeme bavi se fotografiranjem i uređivanjem fotografija. Slobodno vrijeme provodi u prirodi sa psima, voli šetati šumom i promatrati životinje, a interes za svijet mode odražava kroz želju da se dodatno izrazi i istakne svoj osobni stil.

Zabočanka Leona Bartolin ima 19 godina, studira na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i trenira kickboxing. Ima tri naslova prvakinje Hrvatske u različitim kategorijama i disciplinama; Pointfightu, light contactu i kick lightu. Bila je i članica hrvatske reprezentacije s kojom je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Italiji i osvojila sjajno 5. mjesto. Uz to, redovno je osvajala medalje na europskim i svjetskim kupovima, a 2022. i 2023. bila je proglašena za najbolju sportašicu Grada Zaboka do 18. godina. U slobodno vrijeme voli jahati po Zagorskim bregima, daleko od grada.

Zagrepčanka Ena Srna, ima 19 godina i bavi se sinkroniziranim klizanjem Klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te je do sada nastupila na tri juniorska svjetska prvenstva. Završila je IB program na engleskom jeziku u XV. gimnaziji. Obožava sport te kaže da druženja često pretvara u aktivne izlaske poput igranja teniskih parova s bliskim prijateljima iz razreda ili pak odlaska na skijanje u zimskim mjesecima.

Želja joj je studirati molekularnu biologiju ili medicinu, a odluka je pala na upravo ove studije iz osobnih interesa za pobliže poznavanje ljudskoga tijela i svih molekula koje nas tvore. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, planinariti, čitati knjige, volontirati unutar zajednice u osnovnoj školi i klizačkom klubu i izrađivati umjetnost, a sa svojim umjetničkim djelima sudjelovala je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u sklopu izložbe završnih radova maturanata IB programa.