BILO JE DOSTA SREĆE: Hajduk mukom ostvario pobjedu protiv dobre Lokomotive

Posljednju su utakmicu šestog kola SuperSport HNL-a u Splitu, na Poljudu, igrali Hajduk i Lokomotiva. 

U prvih dvadesetak minuta Lokomotiva igra napadački, opsjeda gol Kalinića. Lokomotiva je bolja momčad. U 14. prava gužva, ali Kulenović nije uspio zahvatiti jednu dobru loptu. No u 16. tuče Kulenović, ali prilika nije bila idealna. U 21. puca Smakaj, ali blokira Melnjak.

U 25. prvi udarac Hajduka na gol na utakmici. Melnjak je dao Mlakaru koji puca iznad gola.

Prvi udarac Hajduka na utakmici. Melnjak je uposlio Mlakara, a slovenski ofenzivac je, sa suparničkim igračem ispred sebe, pucao iznad gola. Potom gužva u 28. minuti pred golom Lokomotive, provjeravao je VAR je li netko igrao rukom, ali ništa od toga.

I onda se u jednoj gužvi sjajno u 32. minuti snalazi Awaziem, prebacuje dvojicu igrača i zabija lijep gol. Onda u 40. zabija i Grgić. Provjerava se je li dirao loptu rukom i je li bio u zaleđu. Nakon pet minuta – priznaje se gol i 2:0 za Hajduk.

U drugom poluvremenu Lokomotiva mijenja – ušli su Tuci i Stojković, a izašli Smakaj i Vasilj. Lokomotiva pokušava agresivno, napada, ali ne stvaraju se prilike.. A onda u 74. ipak jedan odličan napas u kojem Kulenovića rušu Awaziem i to je kazneni udarac. Kulenović ga izvodi i zabija za 2:1.

Hajduk mijenja. Ušli su Mikanović i Sahiti, a izašli Lovrencsics i Mlakar. Teško je živio Hajduk pri kraju, ali Lokomotiva nije uspjela zabiti.