BIDEN U POBJEDNIČKOM GOVORU: ‘Želim biti predsjednik koji neće dijeliti nego ujediniti‘

Nakon višednevne drame, demokratski kandidat Joe Biden izabran je za 46. predsjednika Amerike. Njegovom pobjedom nad republikancem Donaldom Trumpom završava dosad neviđeno političko razdoblje koje je uzdrmalo Sjedinjene Države i svijet.

Izvor: Media servis

“Ja sam ponosni demokrat, ali vladat ću kao američki predsjednik. Neka ovo mračno doba demonizacije u Americi završi sada i ovdje”, rekao je Biden u svom pobjedničkom govoru.

“Želim biti predsjednik koji neće dijeliti nego ujediniti. Koji ne vidi crvene i plave države, samo Sjedinjene Države. Radit ću cijelim svojim srcem da osvojim povjerenje svih ljudi. Vjerujem da su Amerika ljudi. I na tome će raditi naša administracija”.

Njegova potpredsjednica Kamala Harris ući će u povijest i kao prva potpredsjednica i kao prva Afroamerikanka na toj dužnosti.”Bilo je suza i gorčine, ali smo uspjeli”, poručila je Harris.

“Sačuvali ste američku demokraciju. Hvala što ste glasovali u rekordnom broju i što se čuje vaš glas”. Odabrali ste nadu, znanost i istinu. Izabrali ste Joea Bidena za idućeg predsjednika SAD-a!”.

Donald Trump odbija priznati poraz na izborima, a u svojim najnovijim objavama na Twitteru inzistira na tome da je on pobjednik i ponovno upozorava na neregularnosti bez navođenja dokaza.Twitter je ubrzo označio njegov tvit zbog širenja dezinformacija o izborima.Trump je također naveo da promatračima nije bio dozvoljen ulazak u centre za prebrojavanje glasova te da su “milijuni biračkih listića poslani ljudima koji ih nikad nisu zatražili”.

Čestitke Bidenu pristižu iz cijeloga svijeta.Njima su se pridružili i naši čelnici države.

“Povjerenje rekordnog broja američkih birača koje mu je ukazano potvrđuje kako u demokraciju moramo ustrajno vjerovati i kada je na kušnji. Siguran sam da će pobjeda Joa Bidena značiti i obnovu euroatlantskog partnerstva koje je bilo ugroženo te da će Europa opet biti glavni saveznik SAD-a.A to je dobro za globalizirani svijet, za Europu i za Hrvatsku. Vjerujem da će Hrvatska u izabranom predsjedniku SAD-a imati ne samo saveznika već i prijatelja”, napisao je predsjednik Zoran Milanović na Facebooku.

Premijer Andrej Plenković na Twitteru je objavio: “Hrvatska vlada raduje se suradnji s vama i vašom administracijom na jačanju bilateralnih odnosa i snaženju transatlantskog partnerstva”.

Biden će 20. siječnja 2021. službeno prisegnuti za 46. predsjednika Sjedinjenih Država.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *