BIDEN PORUČIO PUTINU: Nema pojma što ga čeka – mi stojimo uz ukrajinski narod

Američki predsjednik Joe Biden svoj govor o stanju nacije pred Kongresom dobrim dijelom je posvetio i stanju u Ukrajini koja je pod ruskom invazijom.

Izvor: Media servis

“Večeras najavljujem da ćemo se pridružiti našim saveznicima u zatvaranju američkog zračnog prostora za sve ruske letove, dodatno izolirajući

Rusiju i dodatno pritiskajući njihovo gospodarstvo. Nemaju pojma što ih čeka”, rekao je američki predsjednik.

”Vladimir Putin možda tenkovima okružuje Kijev, ali nikada neće osvojiti srca ukrajinskog naroda”, poručio je Biden.

”Prije šest dana ruski predsjednik Vladimir Putin pokušao je uzdrmati same temelje slobodnog svijeta, misleći da bi ga mogao natjerati da se podvrgne njegovim prijetnjama.

Ali gadno se preračunao kad je napao Ukrajinu. Mislio je da će pregaziti Ukrajinu i da svijet neće reagirati. Naišao je na zid. Naišao je na ukrajinski narod. Mi Sjedinjene Američke Države stojimo uz ukrajinski narod”.

Naglasio je da američko Ministarstvo pravosuđa okuplja radnu skupinu koja će istražiti ruske oligarhe koji su na korumpiranom režimu zaradili milijarde.

”Nećete više”, rekao je Bideni i dodao da je Putin izoliran u svijetu više nego ikada.

”Da budem jasan, naše snage nisu angažirane i neće se upuštati u sukob s ruskim snagama u Ukrajini”, izjavio je Biden i dodao da su američke vojne snage raspoređene po Europi da obrane NATO članice ako se Putin odluči napasti Zapad.