BIDEN OSVOJIO I PENNSYLVANIJU: Ima 284 elektorskih glasova – on je 46. američki predsjednik

Joe Biden osvojio je Pennsylvaniju, saveznu državu koja nosi 20 elektorskih glasova. Prema trenutnoj situaciji ima 284 elektorskih glasova, što mu je dovoljno za pobjedu.

Joe Biden je 46. američki predsjednik! Podsjetimo, za pobjedu je potrebno 270 elektorskih glasova.

Biden je jučer, u jednom danu, potpuno preokrenuo Pennsylvaniju u kojoj je Trump još u četvrtak imao oko 150.000 glasova prednosti.

Biden sada tamo vodi s oko 30.000 glasova. Biden će postati predsjednik, javlja CNN. I AP je proglasio Bidena izabranim predsjednikom.

Joe Biden je jutro provodio u svom domu u Delawareu s obitelji kad je vidio vijesti o svojoj velikoj pobjedi u rodnoj Pennsylvaniji, piše CNN i dodaje da će se večeras obratiti naciji.

Oglasio se Biden na Twitteru:

“Ameriko, čast mi je što ste me izabrali da vodim ovu veliku zemlju. Posao pred nama bit će težak, ali obećajem kako ću biti predsjednik svih Amerikanaca, bez obzira na to jeste li glasali za mene. Zadržat ću povjerenje koje ste mi poklonili”, napisao je Biden.

Biden će za manje od mjesec dana napuniti 78 godina te je ujedno najstariji izabrani predsjednik u američkoj povijesti, a tu je “titulu” do sada držao upravo njegov prethodnik; Trump.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *