BIDEN BLIŽE BIJELOJ KUĆI: Dok bilježi sve veći broj glasova – Trump najavljuje više tužbi

Iako će prebrojavanje glasova u nekima od ključnih država za ishod američkih izbora potrajati prednost za Joea Bidena raste. U Sjedinjenim državama i dalje traje prebrojavanje glasova u nekoliko ključnih saveznih država pa se čeka konačan rezultat predsjedničkih izbora.

Izvor: Media servis/Redakcija

Izazivač, bivši potpredsjednik Joe Biden, osvojio je jednu od preostalih ključnih država Michigan i iako nije proglasio pobjedu izrazio je vjeru kako će na kraju biti takav ishod.

Aktualni predsjednik Donald Trump je ranije bez dokaza objavio kako se radi o izbornoj prijevari, a njegov pravni tim najavljuje borbu na Vrhovnom sudu, a tražili su obustavu brojanja glasova. Njegov stožer je u srijedu tužbama zatražio zaustavljanje prebrojavanja glasova u Georgiji, Pennsylvaniji i Michiganu, a u Wisconsinu je zatraženo ponovno prebrojavanje glasova.

Konačan rezultat odlučit će četiri ključne države Arizona, Georgia, Wisconsin i Pensylvania.

Upravo u Pennsylvaniji se smanjilo Trumpovo vodstvo, a guverner države poručio je predsjedniku da neće obustaviti brojanje glasova. Inače Biden je zasada osvojio rekordnih 71,5 milijuna glasova no ključni su elektorski. Od potrebnih 270 elektora Joeu Bidenu nedostaje samo šest elektorskih glasova za Bijelu kuću – Biden zasad ima 264, a Trump 214.

Odgovori