BIANCA MATKOVIĆ: Imam etiketu Sanaderovog čovjeka i ja od toga ne bježim

Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Ivo Sanader joj je otvorio vrata svijeta visoke politike, jer je sa 28 godina Bianca Matković postala šefica kabineta premijera, pa ni danas, nakon protoka vremena i mnogih događanja u hrvatskoj politici, pa i oko bivšeg premijera, za Sanadera nema ružne riječi.

Danas je uspješna ekonomistica Bianca Matković u poslovnim vodama, ostala je članica HDZ-a, a gostujući u emisiji Pressing N1 televizije odgovarala je i na mnoga pitanja vezana za Ivu Sanadera.

Rekla je kako je počela raditi u MVP-u 1998. godine i o Sanaderu rekla: “Da, on je moj politički mentor. Učila sam od njega i od toga ne bježim. Imam pravilo da ne treba stvari raditi i žaliti za njima. Nakon pobjede HDZ-a na izborima ponuđeno mi je mjesto predstojnice ureda….”

Na pitanje je li ju Sanader nekad slušao u nekim stvarima, Matković je odgovorila potvrdno: “Da. Sanader je osoba koja je imala i još uvijek ima jako političko liderstvo, ali je bio spreman slušati suradnike kad netko nešto zna bolje. Moglo mu se sugerirati i on je te odluke uglavnom poštivao”.

Za njegov odlazak kaže kako joj je bio šok kao i svima. “Poštivala sam njegovu odluku jer svako ima pravo donijeti takvu vrstu odluke i reći da više neće raditi taj posao. Vjerujem da on ima jako dobre razloge”.

Smatra da je Sanader drugačiji i od Karamarka i od Plenkovića, te da ih je nemoguće uspoređivati, ali da je sličniji Plenkoviću, dok je na pitanje pripada li struji Plenkovića ili Brkića odgovorila: “Ja ne mogu biti objektivna jer ja imam etiketu Sanaderovog čovjeka i ja od toga ne bježim. Bitno je ima li netko rezultate, energiju i je li kvalitetan…”

Komentiraj