BEZ VOZAČKE I POJASEVA: Maloljetnik (16) u Severinu sletio u jarak – bore mu se za život

Maloljetnik bez vozačke dozvole sjeo je za volan u Severinu i skrivio prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške ozljede. Liječnici mu se bore za život.

U priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske se kaže:

Noćas, 15. kolovoza, oko 04.20 sati u Severinu, 16-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje jer nije položio vozački ispit. U vozilu su se kao putnici nalazili 18-godišnji vlasnik vozila i 15-godišnjak.

Izlaskom iz oštrog zavoja u lijevo uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama kolnika (zavoj) izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, te lijevim kotačima zahvatio bankinu, a potom u zanošenju sletio u putni jarak. Nakon slijetanja vozilo se odbacilo natrag na kolnik i ponovno sletjelo u putni jarak na suprotnoj strani kolnika, gdje se i zaustavilo.

Uslijed udara i nekorištenja sigurnosnog pojasa vozač je ispao iz vozila i zadobio ozljede, te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar gdje su mu kvalificirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

18-godišnjak kao vlasnik osobnog automobila dao je na upravljanje vozilo maloljetniku iako je znao da on nema pravo upravljati vozilom.

Zbog zadobivenih ozljeda maloljetni vozač nije alkotestiran, već su mu izuzeti uzorci krvi i urina poradi analize na prisutnost alkohola, a po dobivenoj analizi slijedi adekvatna prijava.