BEZ POBJEDNIKA U GORICI: Osijek izvukao 1:1 s igračem manje i 7 žutih kartona

Gorica i Osijek na stadionu Radnika u Velikoj Gorici igrali su utakmicu 18. kola HNL-a.

Gorica je došla rano u vodstvo veću 6. minuti. Steenvoorden je proigrao Kalika, on ostavio loptu za Pršira u kaznenom prostoru, a on pogađa za prednost od 1:0.

Dvije minute kasnije Hiroš je teško nagazio strijelca Pršira, zaradio žuti, ali Pršir nije mogao nastaviti igru. Ušao je Suk. Potom su zaredale grubosti.

U 21. čista prilika Gorice, ali Malenica brani kada ga je Dieye Matar mogao pitati u koji kut želi.

Iz igre je morao kod domaćih potom i Matar. Na terenu je Queiroz.  Zbog prigovora je požutio gostujući trener Bjelica. Igra se i dalje oštro.

U sudačkoj nadoknadi Hiroš postiže sjajan gol petom za 1:1.

U nastavku još dva žuta za Osijek – Kleinheisleru i Jugoviću zbog grubosti. Gorica nastavlja s napadima. Požutio je kod Osijeka i Nejašmić. Prije toga je zbog grubog starta Jugović mogao bez problema dobiti drugi žuti karton i isključenje.

A onda isključenje – drugi žuti za Kleinheislera u 62. minuti zbog deubog starta s leđa. Osijek kao da je došao “ratovati”.

Kod Osijeka ulazi Fiolić umjesto Hiroša. Gorica u velikom pritisku, redaju se prilike. Ali u kontri iznenadna prilika za Osijek, sjajno je Fiolić proigrao Jurčevića, ali on promašuje.

Steenvorden je ozlijeđen i bit će to nova prisilna zamjena za Goricu., treća. Ušao je Fruk. Kod Osijeka je Lončar žuti karton, sedmi za goste.

Osijek se uspijeva dobro braniti s igračem manje, čak i zaprijetiti. U 81. žuti za Kalika. Neće moći igrati protiv Rijeke. Onda prava opsada gola Osijeka, Brabec šalje bombu, lopta se odbija, a Lovrić iskosa pogađa vratnicu. U 89. sjajne škarice Lovrića, ali Malenica brani. Mnogo sreće za Osijek.