BEZ GOLOVA NA POLJUDU: Dinamo osvojio 24. puta naslov prvaka Hrvatske

Na Poljudu je odigran derbi između Hajduka i Dinama u sklopu 32. kola SuperSport HNL-a. Dinamu je i remi bi dovoljan da četiri kola prije kraja osigura šesti uzastopni naslov prvaka i 24. ukupno.

Dinamo je imao posjed i bolje je ušao u utakmicu, ali je priike imao Hajduk. U 18. minuti Sahiti je s gol aut linije vratio na drugu stranu, Mlakar je ušao ispred Moharramija i sa šest metara pucao preko gola.

Pet minuta kasnije Šutalo je promašio loptu na 20-ak metara ispred šesnaesterca, uzeo je loptu Melnjak, proigrao Mlakara, koji zabija, ali VAR provjera kaže da je bilo debelo zaleđe.

Dinamo igra sada bolje. U 31, Topić je sjajno nalazi Špikića, ali je Awaziem uspio izbiti loptu. U 41. Baturina prima loptu na 20 metara i puca, ali debelo iznad gola.

U 43, sjajna akcija i prilika za Dinamo. Ivanušec je glavom vratio u sredinu gdje Špikić poluškaricama pokušava, ali i to odlazi pokraj gola.

U 48. u skoku je Borevkovića nehotice rukom udario po nosu Topića. Nakon što im je pružena pomoć nastavili su igru.

Nakon dugo ništa napad Hajduka u 61. pucao je Sahiti, Mišić je uklizao i blokirao, a lopta je otišla pokraj gola.

U 65. kontra Dinama. Perković je ubacio, ali Topić kasni na loptu. Onda u 68. Špikić je dobio loptu, riješio se jednog igrača i onda pucao s ruba 16 metara, ali ravno u Lučića.

Topić izlazi, a ulazi Drmić u 70. minuti kod Dinama. Umjesto Fossatija ulazi Kalinić kod Hajduka. U 78. Brajković umjesto Sahitija kod Hajduka. Bulat kod Dinama ulazi umjesto Baturine.

U 83. velika prilika Ivanušeca, dao mu je povratnu Perkovič, Ivanušec je pucao, ali u bloku pogađa Mlakara,

Pet je minuta sudačke nadoknade, ali Dinamo je zadržao bulu na Poljudu.

DINAMO: Livaković – Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Perković – Mišić – Špikić, Baturina, Ljubičić, Ivanušec – Topić

HAJDUK: Lučić – Sigur, Ferro, Awaziem, Melnjak – Pukštas, Fossati – Sahiti, Krovinović, Mlakar – Livaja