BEZ ČUDA U RUKOMETU: Euforija nije pomogla – Francuskinje su ipak prva klasa

Naše su rukometašice igrale u danskom Herningu protiv aktualnih prvakinja Francuskinja polufinale Europskog prvenstva.

Poečeli smo sjajno i u prvojk minuti Larissa Kalaus za 0:1. Tvrda utakmica, sjajna naša vratarka Pijević i u 9. minuti držimo 3:3.

No, naše ne koriste nekoliko napada i u 14. minuti Francuskinje vode 8;3. Pijević nas spašava da ne bude 9:3. U 21 minutu samo tri zgoditka naših, premalo.

Djevojke su ušle isuviše prestrašeno. Ništa im ne polazi za rukom, posebno s krila. Previše je promašaja, čak u kontrama. Milosavljević i Mamić promašuju čiste zicere.

U 22. minuti Francuskinje vode 11:4.  Opet ne zabijamo. Srećom griješe i Francuskinje u napadu. Ali naše opet promašuju s krila. U napadu Francuska diže na 12:4. Naše opet promašuju i u 25. minuti je 13:4.

Opet griješimo u napadu. U 26. sedmerac za Francusku. Srećom pogađaju gredu. Naše imaju realizaciju samo 26 posto!

Na poluvrijeme se ide s 15:5. Svega pet zgoditaka naših za 30 minuta. Naše su igračice oćito izgorjele u prošlim utakmicama. Samo su osam puta pogodile gol u 30 minuta.

U drugom poluvremenu naše odmah zabijaju dva zgoditka – Mičijević i Ježić, imamo sedmerac, zabija i Krsnik i sada je 16:8. Krademo loptu i zabijamo za 16:9.

Francuskinje ne daju. U 28. minuti je 18:10. Mičijević trese za 18:11. Ježić zabija za 19:12. Francuskinje su bolje i agresivnije u obrani.

Dvije minute prije kraja Francuskinje drže 30:18. Krsnik iz sedmerca za 30:19.

HRVATSKA: Bešen, Pijević, P. Posavec, Krsnik, S. Posavec, Mičijević, Milosavljević, L. Kalaus, D. Kalaus, Ježić, Japundža, Šimara, Debelić, Mamić, Vidak, Blažević.

FRANCUSKA: Leynaud, Darleaux, Nocandy, Coatanea, Valentini, Zaadi, Kouyate, Niakate, Dembele Pavlović, Sercien Ugolin, Flippes, Kanor, Edwige, Foppa, Nze Minko, Lacrabere.