BEUS RICHEMBERGH: Zašto mislim da Strmota nije ispao pravi “Jack”

goran beus richembergh

Ne bih htio biti ciničan ali mene, koliko god bila nesvakidašnja i neočekivana, Strmotina ostavka nije impresionirala – piše u svojoj objavi na Facebooku zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh i pojašnjava zašto.

U nastavku Beus Richembergh kaže:

Prije svega zato što su razlozi za nju postojali i prije nekoliko mjeseci kad je GLAS vrlo detaljno obrazloženo tražio ostavku ministrice Murganić. A onda i zato što je neprofesionalna i šoumenska.

Da je Strmota pravi Jack, onda bi, ako to već nije napravio prije tri mjeseca, jučer ili prekjučer kad ga je ministrica pozvala da s njom na presici predstavi nove-stare tzv. demografske mjere odmah i prije svega ministrici najavio ostavku, odbio bi sudjelovati na toj i sazvao bi nakon nje svoju presicu. I na njoj bi ne samo obavijestio javnost o podnesenoj ostavci nego i o vraćanju stranačke iskaznice HDZu koji ga je postavio na tu dužnost.

Ministarstvo u kojemu je Strmota bio nadležni državni tajnik zapravo već više od godine dana zaustavlja sve inicijative i konkretne mjere za demografsku obnovu, šutke gledajući kako se odlukom iste vlade i vladajuće većine kojoj pripadaju i ministrica i državni tajnik milijarde koje su trebale biti preusmjerene u tom pravcu po novom Zakonu o braniteljima bespovratno odlijevaju prema onom dijelu braniteljske populacije koji su najvjerniji klijenti HDZ-a.

U takvim okolnostima zemlja iz koje je odselilo 200 tisuća ljudi u najproduktivnijoj fertilnoj dobi i koji u pravilu zbog iseljenja i traženja posla u inozemstvu u narednih nekoliko godina neće ni sklapati brakove ni imati djece nikako ne može računati na pozitivan prirodni priraštaj bez suvisle, vrlo dorečene i aktivne demografske politike prema onima koji ostaju. A nje nema niti će je biti kad je ova vlada u pitanju.

Komentiraj