BEUS RICHEMBERGH: Crkvi u tri godine tri milijarde, a narod neka skuplja djeci za lijekove

Podijelite članak

goran beus richembergh

SDP-ov Peđa Grbin postavio je premijeru pitanje o stanju u Uljaniku. Vlada je dala jamstvo, ali čeka se dopuštenje EK. Radnici najavljuju štrajk, a njihov predstavnik je dao ostavku na mjesto u NO. Pitao je kada će se dobiti odgovor EK i što će biti ako ne dobijemo suglasnost.

Piše: Ante Ljubičić (Media servis)

“Mi smo naravno, odnosno nadležno Ministarstvo gospodarstva, je u stalnoj komunikaciji s nadležnom upravom. Dali smo sva pojašnjenja, taj dijalog je na dnevnoj bazi i učinit ćemo sve da se ta jamstva i realiziraju”, izjavio je Plenković.

GLAS-ov Goran Beus Richemberg upitao je ministra zdravstva Kujundžića o fondovima za skupe lijekove koji su uspostavljeni krajem prošle godine, poručio je da je Vlada umjesto solidarnog zdravstva uvela sustav milosrdnog zdravstva, jer se za lijekove novac skuplja donacijama građana.

Kujundžić je poručio da hrvatski pacijenti neće biti zakinuti, a Beus Richemberg je nastavio kritikama i na račun Crkve, te optužio Vladu da je licemjerna.

Podsjetio je da smo u tri godine uplatili 3 milijarde kuna vjerskim zajednicama.

“Dokle ćemo tako licemjerno postavljati stvari. Da se daje masnim guskama, utovljenim ljudima koji žive na grbači ovog naroda, a s druge strane nemamo sredstava za najpogođenije ljude u ovoj državi i to ne svojom krivicom nego zbog bolesti”, rekao je Beus Richemberg.

Komentiraj