BESPLATNI PRIJEVOZ: Za blagdan Svih svetih lakše i brže do groblja javnim prijevozom

dan mrtvih

U povodu blagdana Svih svetih, a kako bi se svim građanima osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih, Grad Zagreb je osigurao besplatan tramvajski i autobusni prijevoz na svim linijama javnog prijevoza na području Grada Zagreba u ponedjeljak, 31. listopada te na sam blagdan Svih svetih, 1. studenoga.

Gradonačelnik Milan Bandić stoga poziva sugrađane da koriste javni prijevoz prilikom počivališta svojih najmilijih, prenosi Media servis.

Sve do blagdana, prema svim većim gradskim grobljima javni će prijevoz biti pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan Svih svetih u prometu će biti izvanredne autobusne linije prema većim gradskim grobljima:Kaptol – Mirogoj,

Kaptol – Krematorij,

Kvaternikov trg – Srebrnjak,

Dubrava – Miroševac,

Dubec – Markovo Polje.

Za groblje Mirogoj, na blagdan Svih svetih, izvanredni autobusi će voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati. Sva će gradska groblja 31. listopada i 1. studenoga biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

S detaljnim pregledom prometne regulacije možete se upoznati na gradskim internetskim stranicama www.zagreb.hr ili doznati na broju Pozivnog centra 072 500 400.

Komentiraj