BEROŠ O FESTIVALU SLOBODE: Kao ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu-19

Uoči Festivala slobode i prosvjeda, usmjerenog protiv epidemioloških mjera uvedenih zbog koronavirusa na Facebooku se oglasio ministar zdravstva Vili Beroš.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta.

Kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup kovidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori ovakvog skupa.

Vjerujem da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje smo poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica. Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj – zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo.

Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju”, napisao je Beroš.

Komentiraj