BEROŠ IZ SPLITA: Deset je pozitivnih, dva su bolesnika na kisiku – i ostali imaju simptome

Deset štićenika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu zaraženo je koronavirusom, a evakuirano je 49 štićenika koji su bili smješteni na drugoj etaži tog doma.

No, čini se da svih 49 štićenika ima simptome zaraze.

“Do jučer smo uspješno branili naše domove za starije i nemoćne domove. Postoje vrlo detaljne upute koje Ministarstvo demografije izdalo prema svim domovima za starije kako bi se uspješno borili protiv epidemije. No, dešava se da i u ovakve domove ponekad uđe infekcija, što se dogodilo u Splitu”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Potvrdio je da je evakuirano 49 bolesnika od njih 318 štićenika doma. Samo dva bolesnika su na kisiku, a nitko nije na respiratoru. Beroš je rekao da su ostali dijelovi doma fizički odvojeni.

“U nadležnosti županije je detekcija postupanja svih upletenih. Kao ministar tražit ću da odgovorni, ako se utvrde propusti, snose posljedice”, ustvrdio je Beroš.

“Svi djelatnici s tog kata su u samoizolaciji i bit će podvrgnuti testiranju”, rekao je Beroš, rekavši da će epidemiolog Bernard Kaić nakon konferencije otići do Doma i dati neke preporuke.

Ministar zdravstva Vili Beroš koji je u Split doputovao s ministricom Vesnom Bedeković i epidemiologom Bernard Kaić, oglasio se prije toga na Twitteru.

“Uživo iz Splita: nitko od 49 evakuiranih korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Split iz Vukovarske ulice u ovom trenutku nije na respiratoru. 47 ih ima blaže tegobe, a dvoje ima umjerene tegobe”, objavio je Beroš.

PISALI SMO:

KORONAVIRUS U SPLITSKOM DOMU: Ravnatelj je HDZ-ovac, u fotelji bez natječaja, k tome i arheolog – čitajte OVDJE.

Komentiraj