BERNARDIĆ ZA “67 JE PREVIŠE”: Pozvao da svi potpišu za ovu inicijativu

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić potpisao je raspisivanje referenduma inicijative “67 je previše”.

Izvor: Media servis

Inicijativu podržava, jer, kako kaže, nema nikakvog razloga da se radi do 67. godine.

“Pozivam sve građane i građanke Hrvatske da potpišu ovu inicijativu i usprotive se ovom prijedlogu mirovinske reforme koji je prošao da građani rade duže, u mirovini primaju manju mirovinu i žive još teže. To je nešto nedopustivo, jer se mirovina u odnosu na plaću smanjuje, pogotovo rapidno zadnjih tri godine i s ovim ritmom za deset godina iznosit će tek četvrtinu plaće. To je život nedostojan čovjeka.”

Na pitanje novinara zašto mu dobna granica od 67 godina nije bila previsoka 2013. kada je glasao za takav zakon Bernardić je odgovorio da je ta odluka bitno drugačija od današnje, ali i da smatra da su pogriješili.

“Tada je to vrijedilo za 2038. Danas je praktički dob za umirovljenje sa 67 godina tu na vratima. To je ova Vlada napravila i još ukoliko čovjek je nezaposlen i čeka do 67 godine dodatno ga se penalizira. Ne mislite valjda da su sindikati bez ikakvog razloga pokrenuli ovu referendumsku inicijativu. Itekako su imali razlog, jer kad je izglasan onaj prošli prijedlog nije bilo nikakvog referenduma i to je temeljna razlika.”

Komentiraj