BERNARDIĆ PREDSJEDNICI I PREMIJERU: Nemojte se skrivati: danas slavimo Dan antifašističke borbe!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a bio je na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici i uputio kritike premijeru i predsjednici što tamo nisu bili.

“Antifašizam je temelj Hrvatske. 22. lipnja je dan koji je uvod u 25. lipnja. Da nije bilo 22. ne bi bilo 25. lipnja odnosno Dana državnosti. Počelo je s hrvatskim antifašistima koji su se borili za slobodu, jednakost i solidarnost, ali prije svega slobodu. Danas djeca iz obijesti crtaju svastike, dižu desnicu. Moramo se pitati gdje je zakazalo hrvatsko školstvo i što je to u hrvatskoj politici nejasno i što potiče ljude da to rade. Za SDP je “Za dom spremni” ustaški pozdrav. Nama, za razliku od premijera i HDZ-a ne treba povjerenstvo da bismo to konstatirali. S tim pozdravom treba otići u ladice prošlosti”, rekao je među ostalim Bernardić.

Govorio je o slobodi i ograničavanju ljudskih prava, te rekao: “Borba za slobodu i mir danas traje svaki dan. Vidjeli ste ovih dana postupanja represivnog aparata protiv gnjevnih mladića koji su na Facebooku komentirali određeni stvari. Ne bih želio da se policija igra i da se represivni aparat koristi u svrhe zastrašivanja. Postupak naše gradonačelnice Siska je opravdan. Postupak policije je bio skandalozan, nedopustiv i zabrinjavajući. Nadam se da nije riječ o represiji koja ide od najviše državne vlasti”.

Rekao je i da je SDP protiv promjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu, a na svom Facebooku je objavio:

“Predsjednica i premijer danas nisu imali vremena doći u Brezovicu, a onda će se čuditi što mladi crtaju kukaste križeve i viču Za dom spremni. Danas je dan kada se jasno i glasno mora slaviti antifašizam, a svi koji se danas skrivaju šalju pogrešnu poruku. Nemojte se skrivati: danas slavimo Dan antifašističke borbe!”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/bernardicdavor/posts/1475362765820629:0″ bottom=”30″]

Komentiraj