BERNARDIĆ PODSJEĆA PLENKOVIĆA: Neka odgovori novinaru – postoj li Kalmetina mafija u Zadru?

Danas je u Trogiru predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić na predstavljanju kandidata RESTART koalicije iz IX. izborne jedinice istaknuo kako je u HDZ-u na djelu kvadratomanija.

„Prema jučerašnjem pisanju jednog portala Plenković se nalazi u novoj aferi oko utaje kvadrata svoga stana. To je njihov dobro viđen obrazac ponašanja.

Moje je pitanje premijeru Plenkoviću hoće li, kao što je smijenio brojne ministre iz svoje Vlade zbog utaje kvadrata nekretnina, taj isti kriterij primijeniti i na sebe zbog utaje kvadrata svoga stana?“, rekao je Bernardić te dodao kako je Plenković na čelu najkorumpiranije Vlade u povijesti Hrvatske.

Prozvao je Plenkovića i što nije javno odgovorio na pitanje novinara postoji li Kalmetina mafija u Zadru. „Pozivam predsjednika Vlade da se jasno očituje na to pitanje“, rekao je Bernardić.

Na pitanje skriva li se Vlada iza  nacionalnog stožera, odgovorio je kako se skriva te da je Vlada donijela odluku da se ide na izbore jer su htjeli profitirati na korona krizi bez obzira na to što su time ugrozili zdravlje građana.

Istaknuo je kako je 5. srpnja na građanima izbor žele li modernu, progresivnu, europsku Hrvatsku koju im nudi RESTART koalicija ili žele najcrnju Hrvatsku u povijesti s koalicijom HDZ-a i Škore zajedno.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je rekao kako RESTART koalicija nudi konkretna rješenja i pomoći umirovljenicima te će strukturno rješavati probleme mirovinskog sustava.

SDP-ov gradonačelnik Trogira Ante Bilić je rekao kako je Trogir pozitivan primjer jedinice lokalne samouprave koja rješava probleme građana te da je potrebno povećati ulogu jedinica lokalne samouprave jer su one najbliže građanima i ispunjavaju njihove potrebe.

Koordinator SDP-a za IX. izbornu jedinicu Franko Vidović je rekao kako HDZ vodi politiku bježanja od odgovornosti te kako su na njihovim listama doajeni korupcije i graditelji na otocima gdje je gradnja zabranjena. Pozvao je prisutne da svoje povjerenje daju RESTART koaliciji koja će se boriti protiv korupcije i za bolji život građana.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/videos/581632005830364/” bottom=”30″]

 

Komentiraj