BERNARDIĆ O TODORIĆU: “To su zastrašujuće optužbe na račun Vlade”

davor bernardić, sdp

Istup Ivice Todorića, nekadašnjeg šefa koncerna Agrokor, koji je u svojoj jučerašnjoj objavi, između ostaloga, poručio da podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, komentirao je za Media servis i predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

Osvrnuo se Bernardić i na novu procjenu rejtinga Hrvatske od strane agencije Standard & Poor‘s.

Bernardić smatra da su optužbe koje je Todorić iznio na račun Vlade vrlo ozbiljne i zastrašujuće, te da je voda oko Agrokora i mutnija no što se milsilo.

“Od toga da je ucijenjen, do toga da Vlada direktno pomaže strvinarskom fondu Nighthead i da iza toga direktno stoje dakle potpredsjednica Vlade Dalić i gospodin Ramljak. Ovo je samo dokaz da je situacija u Agrokoru puno dublja i mutnija nego što uopće možemo zamisliti i da ako je itko i bio protiv povjerenstva o utvrđivanju istine, danas nitko ne može biti protiv tog povjerenstva”, smatra Bernardić.

Građani istinu zaslužuju, nastavio je Bernardić, no nije mu jasan Todorićev tajming…”Zašto je Todorić to rekao tek sada nakon pet mjeseci, to je nešto što se tek treba utvrditi. Zašto Vlada već pet mjeseci nije objavila nikakv podatak o Agrokoru, zašto to rade, to sam pitao i Plenkovića na aktualcu pa mi nije odgovorio, to je nešto oko čega će se morati očitovati”, smatra šef SDP-a.

“Ako je država preuzela upravljanje kompanijom, nije normalno da pet mjeseci nemamo niti jedan podatak o poslovanju te kompanije”, dodaje.”To je ono što u ovoj situaciji nije normalno i zato inzistiran na istražnom povjerenstvu i zato me ništa ovih dana nije moglo pokolebati”, zaključio je.

Komentirao je i zadržavanje dosadašnjeg dugoročnog kreditnog rejtinga Hrvatske agencije Standard & Poor‘s, te podizanje izgleda sa stabilnih na pozitivne. “Hrvatska još vozi na gorivo kojeg je ostavila SDP-ova vlada. Dakle, rast se u Hrvastkoj događa spontano manje-više u zadnjih gosinu dana, ali taj rast je duboko ugrožen svim ovim potezima Vlade i nečinenjem”

Komentiraj