BERNARDIĆ O MINIMALNOJ PLAĆI: Vlada otima siromašnima da bi dala bogatima!

davor bernardić, n

U Saboru se raspravlja o izmjenama Zakona o minimalnoj plaći. Minimalnu plaću, prema dostupim podacima, prima oko 76 tisuća ljudi.

Vladinom uredbom bi minimalna plaća od iduće godine činila 43 posto prosječne plaće, a izmjenama zakona bi se povrh nje isplaćivao i prekovremeni rad te rad nedjeljom i blagdanom.

Poduzetnicima će se kao kompenzacijska mjera prepoloviti stopa zdravstvenog doprinosa. Prijedlog je iskoristio SDP za napad na Vladu.

“Ovaj zakon ne podiže minimalnu plaću, zato jer to nigdje u zakone ne piše. I dalje će to biti milostinja uredbe Vlade. Ovim zakonom kažnjavate poslodavce koji su isplaćivali veće plaće, a nagrađujete poslodavce koji su isplaćivali i nastaviti će isplaćivati minimalnu plaću, tu crkavicu. Ovaj zakon je još jedna u nizu mjera Vlade koja otima od siromašnih da bi dala bogatima”, kaže predsjednik SDP-a Davor Bernardić, a prenosi Media servis.

Bernardiću odgovara državna tajnica Majda Burić.”Od 2013. pa do 2016. minimalna plaća sveukupno podignuta za 135 kuna. Dok je samo u jednoj godini, dakle od prosinca 2016. do 2017. ona narasla za 319 kuna. Što je više u jednoj godini, više od 100 posto naspram svih godina prijašnjih.”

Komentiraj