BERNARDIĆ O KRIZI VLASTI U ZAGREBU: Gradom se upravlja loše, a sve je još gore nego što vidimo

Predsjednik zagrebačke organizacije Socijaldemokrata Davor Bernardić osvrnuo se na potencijalnu krizu zagrebačke vlasti, točnije, raspad koalicije SDP-a i Možemo.

Izvor: Media servis

”Oni sigurno ne napuštaju tu koaliciju bezveze. Sigurno je da iz ovog što se vidi u javnosti da se Gradom upravlja loše, a kad je oni napuštaju, to znači da se upravlja još gore nego što mi vidimo”.

Bernardić smatra da su novi izbori u Zagrebu nužni ako Gradska skupština i javna poduzeća prestanu funkcionirati zbog odlaska SDP-ovih kadrova te poručuje da će Socijaldemokrati biti spremni za izvanredne izbore ako do njih dođe.

Uputio je i kritike aktualnoj gradskoj vlasti na račun novog sustava prikupljanja otpada, koji stupa na snagu za tri tjedna.

“Nije pošteno da trošak postavljanja boksova snose građani. Cijene boksova s 40 tisuća porasle su na gotovo 200 tisuća zbog vremenskog pritiska i prebrzih rokova koje je zadala gradska uprava. Osim toga, po Zakonu o vlasništvu, nije definirano da se boksovi plaćaju iz pričuve”, rekao je.