BERNARDIĆ O BANDIĆU: Jedan kolega reče “Miki lovu prži, a HDZ mu štangu drži”

Davor Bernardić 1

“Bandić se ponaša kao da je gradska blagajna njegova osobna. To nije dobro, to je superhik politika, uzme iz džepa 1.000 kuna, a daje deset kuna”, rekao je među ostalim SDP-ov Davor Bernardić gostujući na N1 televiziji.

“Zagreb se preko ljeta, dok su građani bili na godišnjem, zadužio za još dvije milijarde kuna. Zagreb je zadužen grad i to plaćaju građani, ali i ima ograman potencijal da sanira svoje financije i postane istinska metroploa. Zagrepčani su žičaru naparavili 60-ih godina, a sad o tome slušamo samo obećanja. Zagrebu treba novi zamah razvoja”, rekao je Bernardić za N1.

Na pitanje stoji li HDZ iza Milana Bandića, Bernardić je rekao: “Oni su zajedno i sazivali Skupštinu, bez Mikulića se ne bi sazvala Skupština. Jučer je taj odnos najbolje opisao jedan kolega: ‘Miki lovu prži, a HDZ mu štangu drži'”.

Rekao je i da je spreman natjecati se za mjesto gradonačelnika Zagreba: “Spreman sam preuzeti odgovornost, ali o tome ćemo razgovarati sljedećih mjeseci i mi ćemo jednu opciju ponuduti širokoj koaliciji. Zagreb sada treba riješiti razvojne projekte i uzeti EU sredstva. Mi se sada vrtimo u mjestu, mi se ‘peglamo’, a Zagrebu treba kvantni skok, kao fizičar to znam napraviti.”