BERNARDIĆ I HAJDUKOVIĆ U LISABONU: Sudjeluju u radu Vijeća Stranke europskih socijalista

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i politički tajnik Domagoj Hajduković sudjeluju u radu Vijeća Stranke europskih socijalista koja se održava u portugalskom glavnom gradu Lisabonu.

Na radnom doručku s liderima svih stranaka članica PES-a, Bernardić je sudjelovao u razgovoru o budućnosti Europe, s posebnim naglaskom na problematiku migracija, brexit i rješenja ljevice za niz drugih problema s kojima se Europa trenutno suočava. Na marginama skupa Bernardić se susreo sa Sergeyem Stanishevim, predsjednikom PES-a, te Antoniom Costom, premijerom Portugala.

Portugalski socijalisti na čelu s Costom pokrenuli su gospodarstvo, vratili prosperitet i optimizam Portugalcima, te je prekinut trend iseljavanja, a to su iskustva koja mogu biti dragocjena i za Hrvatsku, istaknuo je Bernardić u svojim istupima.

Uz predsjednika SDP Hrvatske, Davora Bernardića, skupu prisustvuje i Domagoj Hajduković, međunarodni tajnik SDP Hrvatske. Vijeće Stranke europskih socijalista održava se jednom godišnje i okuplja lidere nacionalnih stranaka ali i predstavnike svih ključnih segmenata stranke.

Na sjednici Vijeća donose se strateške odluke i deklaracije koje stranka provodi u narednoj godini. Ove godine su formiranja koordinacijska tijela za predstojeće europske izbore a naglasak svih razgovora je bio na tome kakvu europu žele graditi socijalističke i socijaldemokratske stranke iz svih dijelova Europe.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dhajdukovic/posts/10155216292109786″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/posts/10155738317380519″ bottom=”30″]

Komentiraj