BENČIĆ PITALA O SLUČAJU FRANAK: I vi niste glasali za vojnu misiju pomoći Ukrajini – odgovor je Plenkovića

Sandra Benčić (Možemo) pitala je premijera Andreja Plenkovića u Saboru o nagodbi banaka u slučaju Franak. Ali, premijer po običaju nije odgovorio na pitanje, već je prao zastupnike, sve redom, koji nisu glasali za obuku ukrajinskih vojnika.

“I vi ste jedna od onih koja nije glasala za vojnu misiju pomoći Ukrajini. Toliko o vašem znanju i praćenju europskih procesa. Ovo što pitate, uvijek se referirate na isti treš, iste informacije, iste novine… Ne znam čije interese zastupate.

Za razliku od vas Vlada nije ulazila u pravni odnos između banaka i štediša. Vlada je spriječila potencijalne financijske štete u varijanti da su arbitražni postupci završili negativno za Hrvatsku. Ništa pritom nije kompromitirano. Što se tiče javne objave dokumenata, pitajte DORH.”, rekao joj je Plenković, kako piše N1.

“Opet danas imate stopostotni učinak neodgovaranja na naša pitanja. Danima slušamo kako naričete jer vas je sram što niste dobili većinu za vojnu pomoć Ukrajini. I treba vas biti sram – niti ste se uspjeli dogovoriti s predsjednikom, niti dobiti potporu građana ni predsjednika”, uzvratila mu je Benčić.