BELJAK UPOZORAVA: Moguća nova pljačka 2,5 milijardi – namješteni natječaji za “igrače” HDZ-a

“Sprema se pljačka u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna”, poručio je čelnik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Naveo je kako je još u lipnju raspisan natječaj Hrvatskih voda za 30-ak područja, te da je namješten na prilično amaterski način te da pogoduje osobama povezanim s HDZ-om.

“Na svaki natječaj javila se po jedna tvrtka”, naveo je Beljak i iznio podatak kako je primjerice tvrtka ZGS Vuka-GEOMAP za radove na području malog sliva Vuke procijenjene vrijednosti od 79,5 milijuna kuna dala ponudu koja je samo 7 lipa niža.

Na Facebooku je Beljak napisao:

ŽELIM POMOĆI PLENKOVIĆU DA VEĆ SUTRA ILI OVIH DANA RUČA NAJFIJNIJE DELIKATESE, A NE OPET PUN TANJUR TUĐIH GOVANA.

Pozivam ga da odmah spriječi još jednu pljačku, ovaj puta u “poslu” vrijednom 2,5 milijardi kuna, te da poništi više nego sumnjiv natječaj koje su raspisale Hrvatske vode za usluge preventivne redovne i izvanredne obrane od poplava i leda.

Možda Plenković stvarno nema pojma da su vlasnici i suvlasnici većine tvrtki koje su se (jedine) javile na taj natječaj saborski zastupnici HDZ-a i njihovi sinovi (Pero Ćosić), donatori HDZ-a (Ivan Sikirica), bivši Sanaderovi direktori Hrvatskih voda (Slavko Rajnović) ili Tomislav Krmek, vlasnik jahte na kojoj je ljetovao bivši ministar financija Zdravko Marić?

Plenkoviću, još danas naredi da se poništi natječaj i onda u miru ručaj nešto ukusnije od njihovih govana!