BELJAK U SABORU: Pokušava se opravdati privatizacijska pljačka

krešo beljak, hss

Sabor raspravlja o prestanku rada Umirovljeničkog fonda. Potreba za njegovim postojanjem prestala je krajem 2013. kada je isplaćena posljednja rata obeštećenja članovima Registra obiteljskih i najviših mirovina čime je fond izvršio svoju zakonsku obvezu.

HDZ-ov Ivan Šuker podsjetio je da je država prodala udjele u HT-u i INA-i kako bi se vratio dug umirovljenicima. Reagirao je HSS-ov Krešo Beljak.

“To treba reći jer ovdje netko dođe nakon nekog vremena i lupi INA se dala ovako ili onako. Da tada, kada se nije bilo lako zadužiti na svjetskom tržištu, nisu sredstva pribavljena na takav način ne bi mogao biti izvršen povrat duga umirovljenicima”, rekao je Šuker.

“Opet se vraćamo u prošlost i opet se pokušava opravdati privatizacijska pljačka koja je izvršena, prodaja INA-e, T-coma i na neki način guranja teze da se to trebalo napraviti kako bi se vratio dug umirovljenicima. Nema potrebe za povratkom u prošlost i plakanjem za mlijekom koje je HDZ prolio”, kazao je Beljak, a prenosi Media servis.